Aurinkosähköä maatilalle

Longi Solarin aurinkopaneelit ovat erittäin laadukkaita. Hyötysuhde on yli 20%. Tehontuottotakuu on 25 vuotta. Yksikiteiset PERC- aurinkopaneelit tuottavat hyvin sähköä myös korkeassa ympäristölämpötilassa. Vaikka pieni varjo osuu aurinkopaneeliin, niin
Half-Cell aurinkopaneeli toimii huomattavasti tavallista aurinkopaneelia tehokkaammin.

Asennustelineet ovat suomessa valmistettuja suomalaisille katoille suunniteltuja turvallisia kiinnitysjärjestelmiä. Valikoimamme löytyvät kotimaiset kiinnitystarvikkeet jokaiselle kattotyypille: Huopa-, konesauma,- tiili-, profiilipelti- ja mineriittikatoille. Kiinnitysjärjestelmillä aurinkopaneelit voidaan asentaa myös seinään. Seinäasennuksella sähköä saadaan myös myöhemmin syksyllä ja taas aikaisemmin keväällä, koska aurinkopaneelien päälle ei kerry paksua lumikerrosta.

Aurinkovoimalan toiminta

Aurinkovoimalan pääkomponentit ovat aurinkopaneeli ja invertteri. Aurinkopaneeli tuottaa tasasähköä jonka invertteri muuttaa energian sähköverkkoon sopivaksi. Tämä kaikki tapahtuu täysin automaattisesti ja omaa sähköntuotantoa voidaan seurata mittareista, tietokoneelta ja puhelimelta. Aurinkovoimala toimiin niin, että siitä saatava sähkö käytetään ensin, ja mahdollinen lisäsähkö ostetaan verkosta. Näin sähkömittari pyörii vähemmän ja sähkölasku on pienempi. Mikäli joskus käyttöä on vähemmän kuin kulutusta, niin ylijäämä myydään sähköyhtiön verkkoon pörssisähköhinnalla.

Sähkölasku pienenee

Oikein mitoitettu ja suunnattu aurinkopaneeli tuottaa silloin, kun on kulutustakin. Esimerkiksi jäähdytys ja ilmastointi vievät paljon energiaa juuri silloin, kun aurinko paistaa

Ekologinen päätös

Ekologisuuden lisäksi aurinkopaneelien tuottama energia on aina paikallista. Yli puolet investoinnista jää Suomeen asennustelineiden ja asennuksen vuoksi. Kiinteistön arvo nousee, koska viisaat energiaratkaisut nostavat aina kiinteistön arvoa ja myös imago paranee.

Takaisinmaksuaika

Takaisinmaksuaika lyhenee koko ajan sähkön kallistuessa. Myös aurinkovoimaloiden yleistyminen ja tekniikan kehittyminen on laskenut hintoja ja parantanut takaisinmaksuaikaa. Enään ei kannata odottaa, vaan jokainen päivä ilman aurinkovoimalaa on hukkaan heitettyä rahaa!

Aurinkovoimalat löydät verkkokaupasta.