Aurinkosähköä kotiin

Parhaiden aurinkopaneeleiden hyötysuhde on yli 20%. Tehontuottotakuu on 30 vuotta. Uusimmat yksikiteiset PERC- aurinkopaneelit tuottavat hyvin sähköä myös korkeassa ympäristölämpötilassa. Half-Cell aurinkopaneeli toimii huomattavasti tavallista aurinkopaneelia tehokkaammin, jos pieni varjo osuu aurinkopaneeliin.

Lähes kaikki aurinkopaneelit valmistetaan Kiinassa, mutta inverttereitä tehdään menestyksellisesti myös Euroopassa. Parhaat asennustelineitä tehdään Suomessa, koska ne ovat suomalaisille katoille suunniteltuja turvallisia kiinnitysjärjestelmiä. Valikoimasta
löytyy kotimaiset kiinnitystarvikkeet jokaiselle kattotyypille: Huopa-, konesauma,- tiili-, profiilipelti- ja mineriittikatoille. Kiinnitysjärjestelmillä aurinkopaneelit voidaan asentaa myös seinään. Seinäasennuksessa sähköä saadaan myös myöhemmin syksyllä.

Kotiin
Aurinkovoimalan toiminta

Aurinkovoimalan pääkomponentit ovat aurinkopaneeli ja invertteri. Aurinkopaneeli tuottaa tasasähköä ja invertteri muuttaa energian sähköverkkoon sopivaksi. Tämä kaikki tapahtuu täysin automaattisesti ja omaa sähköntuotantoa voidaan seurata mittareista, tietokoneelta ja puhelimesta.
Aurinkovoimala toimiin niin, että siitä saatava sähkö käytetään ensimmäiseksi ja mahdollinen lisäsähkö otetaan verkosta. Näin sähkömittari pyörii vähemmän ja sähkölasku on pienempi

Sähkölasku pienenee

Oikein mitoitettu ja suunnattu aurinkopaneeli tuottaa silloin, kun on kulutustakin. Esimerkiksi jäähdytys ja ilmastointi vievät paljon energiaa juuri silloin, kun aurinko paistaa.

Ekologinen päätös

Ekologisuuden lisäksi aurinkopaneelien tuottama energia on aina paikallista.
Kiinteistön arvo nousee, koska
viisaat energiaratkaisut nostavat aina kiinteistön arvoa ja myös imago paranee.

Takaisinmaksuaika

Takaisinmaksuaika lyhenee koko ajan sähkön kallistuttua. Myös aurinkovoimaloiden yleistyminen on laskenut hintoja ja parantanut takaisinmaksuaikaa. Enään ei kannata odottaa, vaan jokainen aurinkovoimalaton päivä on hukkaan heitettyä rahaa!

Aurinkovoimalat löydät verkkokaupasta.